"Elkészítették a csoportbeosztást"

2009. július 04. (szombat) 22:47 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
napot zártunk. Délelőtt a magyar küldöttség vezérkara Frenkl Róbert, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke vezetésével a Magyarország–Dél-Korea férfi asztalitenisz csoportmeccsre nézett ki, ami már csak azért is érdekesnek ígérkezett, mivel csapatban nem az aktuális világranglista, hanem az előző universiade alapján emelték ki a részvevőket, így került a mieink mellé Dél-Korea és nem egy sokkal kellemesebb ellenfél.

 

A fiúk azonban ezt a feladatot is megoldották, Jakab János mindkét egyesét megnyerte, Zombori Dávid pedig az ötödik meccset hozta, holott a szakvezetés nem szerette volna, ha ő rá sor kerül, mert úgy gondolkodtak, hogy ekkorra az ő stílusának nem kedvező ellenfelet jelöl majd a rivális edzője. Zombori azonban felülemelkedett a gondon, habár az első három szett mindegyikében akadt holtpontja a negyedik pont környékén, az ötödikre megtörte az ellenfelet és 11–5-tel lezárta a párharcot, amely után a csapat délután Örményország ellen is győzött és csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe.
Hogy ott kivel játszik, egyelőre talány.
Anno egy vízilabda-világverseny csoportbeosztása elkészülte után találta fején a szöget egy kolléga az „Elkészítették a csoportbeosztást”-címmel, a lehető legfinomabban megfogalmazva, hogy bárdolatlan módon ocsmány csalással összeválogatták nekünk a legkegyetlenebb csoportot. Az aktuális helyzet annyiban más, hogy mindenkivel kitoltak. Történt, hogy a szombat este 20.30-ra kiírt sorsolásra érkezve Ács Pongrác edző már csak a kész sorolással találkozott, emberrel nem, és mit ad isten a házigazda Szerbia mellé húzták a leggyengébbnek tartott Németországot. A magyar pingpong-vezetés több felháborodott országgal együtt reklamáló levelet fogalmazott, kérvén, hogy vasárnap reggel sorsoljanak újra, eredményről egyelőre nem tudunk.
Bezzeg a vihartól beázó tornacsarnokban hamar születtek – na jó, Zsilinszki Tünde bíró szerint nem olyan hamar –, ráadásul jók. Hetrovics Marcell olykor még vezetett is az összetett döntőben, végül ötödik lett, Hídvégi Vid pedig a tizenegyedik.
A női focicsapat döntetlennel és győzelemmel zárta utolsó csoportmeccsét. A kettős megállapítás azért helytálló, mert ugyan 1–1 lett a hivatalos végeredmény, de a szabály szerint döntetlen esetén tizenegyesekkel mégiscsak döntésre kell vinni a dolgot, márpedig a ráadásban 5–3-ra nyertek a lányok. Csoportjuk negyedik helyén végeztek, így az alsóházi rájátszásban folytathatják.
Teniszben az egyesek nem sok jót tapasztaltak, Kuhárszky Kristian például 0:6, 0:6-tal esett ki első meccsén, ami után szükségeltetett egy kis lélekápolás, de jól sikerült: Kuhárszky Andreas segítségével párosban nyert az esélyesebb Díaz Barriga, Adolfo Soiares duó ellen. Ugyanez a lányoknak nem jött össze, Antunovic Dunja egyesben és párosban is kikapott – utóbb Rédecsi Anna oldalán – és mindkétszer Alison Bai okozta a vesztét, másodszor még Bojana Bobusic is.
Néma Norbert a taekwondo 58 kilogramm alattiak számára kiírt versenyében simán vette az első kanyart, de aztán szerb ellenfele tőkét kovácsolt abból, hogy 0–1 után nem szenvedett el újabb pontokat, a mi fiúnktól intéssel elvették pontját és a hazai pálya előnyével élve Ninoszlav Babics végül 2–0-ra nyert és általános meglepetésre a döntőig menetelt. Tolták.
Vívásban mondjuk, hogy pihenőnap volt, míg a férfi vízilabda-csapat a látványosan aránytalan és természetesen kedvezőtlen kiállítási arány dacára is győzött az USA ellen és csoportelsőként jutott tovább.
Vasárnap délután pedig következik a lólengés döntője, többet majd a maga idejében...

További információ